ФОКС ЊУЗ еве како ги мecтеле изборите: Видео дoкaз, местото каде ги чувале ливчињата обиeнo


Во саботата вечерта кон крајот на мај оваа година, се огласи аларм во големиот склад во округот Фултон, Џорџија. Магацинот беше неверојатно метана провала. Беше под деноноќно набудување и од приватното обезбедување и од локалната полиција, вклучително и вооружени шерифи од округот Фултон.


Секое неовластено лице кое влегува однадвор, ќе мора да помине покрај заклучена челична врата од 200 кила, како и лавиринт од детектори за движење – не е лесно – но некој се обидел да го стори тоа, како и да е и во совршен момент, 20 неколку минути откако шерифите задолжени за чување на магацинот ги напуштиле своите работни места.


Додека нивната замена се врати за да го провери алармот, некој ја отвори вратата од 200 килакон магацинот. Што се случи таа вечер? И зошто? Сè уште не знаеме.


Исто така, не е јасно зошто шерифите го напуштија магацинот или кој го искористи нивното отсуство? Знаеме дека многу луѓе можеби имаа причина да се обидат да влезат во складиштето.


Во зависност од кого прашувате, зградата содржи докази кои или го потврдуваат или го побиваат тврдењето за фалсифика на изборите кои влијаеа на резултатот од изборите во 2020 година во државата Џорџија. Џaорџија е место каде победи Бајден со помалку од 13 000 гласови. Во тој магацин имаше повеќе од 140.000 гласачки ливчиња.


Сега, она што е интересно е дека од тешки причини за разбирање, претставниците на округот Фултон одбија да и дозволат на јавноста да види било кое од овие гласачки ливчиња.


Адвокат Боб Чили се залага за транспарентност. Тој поднесе тужба за правото да ги види тие гласачки ливчиња. Тој сè уште не ги видел сите, но она што го најде досега бара објаснување.


Сите ние, без оглед за кого гласавте, треба да сакаме да го слушнеме тоа објаснување. Не можете да имате демократија ако јавноста не верува во изборните резултати. Сè повеќе, многу луѓе во оваа земја не им веруваат.


Решението за тој проблем и тоа е значаен проблем е да не им заканувате на овие луѓе, да ги нарекувате лудаци или да ги фрлате во затвор. Решението е да се каже вистината за тоа што се случило. Единствениот начин да се врати довербата во нашиот систем е со факти.


Кои се фактите за изборите во округот Фултон, Џорџија? Па, еве ја официјалната верзија.


Во мај, Претседателот на Одборот на избраници на округот Фултон, човек наречен Роб Питс, објасни дека не е потребно да се гледаат гласачките ливчиња, всушност беше смешно дури и да се побара да се погледнат гласачките ливчиња затоа што веќе имаше многу пребројувања и сите пребројувања дојдоа до истиот резултат.


Еве што рече Питс – и ако звучи познато како што го слушате, тоа е затоа што толку многу други луѓе од авторитет го кажуваат скоро истото.


РОББ ПИТС, КОМЕСАР ЗА ИЗБОРИТЕ НА ОКРУГОТ ФУЛТОН: Мислам, навистина сум збунет за ова. Што сакаат тие? Веќе имавме три пребројувања.


Изборите во округот Фултон, Џорџија, беа отворени, беа фер и беа транспарентни.

Гласовите се заверени. Изборите се официјализирани, завршени.


Ова ќе биде четврто, и можам да ви гарантирам дека резултатите од ова пребројување ќе бидат исти како и резултатите одброење еден, броење два и броење три. Нема промена.

Повторно, нашите избори се отворени, фер и транспарентни.


КАРЛСОН: „Можам да ти гарантирам“. Ние веќе знаеме што се случи, ги пребројувавме истите тие гласачки ливчиња четири пати. Изборите е официјализирани. Запрете веќе.


И тоа е аргументот што округот Фултон го користеше на суд за да ги задржи овие гласачки ливчиња заклучени во магацин, освен што не е точен. Сега се чини дека во ноември минатата година навистина имаше значаен фалсификат во округот Фултон, Џорџија.


Тоа не е теорија на заговор. Вистина е.


Од самиот почеток, ова шоу се обидуваше да биде засновано на факти кога зборуваме за резултатите на изборите во 2020 година. Значи, еве што знаеме вечерва, фактички. Најмалку 36 серии гласачки ливчиња по пошта од ноемвриските избори беа двојно преброени во округот Фултон. Тоа се вкупно повеќе од 4.000 гласови. Овие бројки доаѓаат од групата наречена Гласач Г.А., која заедно со Боб Чили ја тужеа изборната комисија.


Последната пресметка од двојното пребројување, за која знаеме, изнесува повеќе од 3.300 гласови за Џо Бајден и 865 гласа за Доналд Трамп.


Сега пред да ги овие наводи како наводи на нечесни партиски активисти, имајте на ум дека левиот центар „Атланта журнал конститушн“ се чини дека се согласува со ова . Весникот самостојно ги разгледа достапните слики на дигиталното гласачко ливче и заклучи дека стотици гласачки ливчиња биле неправилно удвоени.


Како точно изгледа тоа? Па, еве како изгледа.


Вчера на прес-конференција Дејвид Крос, покажа како можеме да бидеме сигурни дека гласовите во округот Фултон биле преброени повеќе од еднаш.


ДЕВИД КРОС: Она што ќе ви го покажам овде се две гласачки ливчиња едно до друго, едното е обележано за Џејсон Шо, има мала шкртка покрај него, можете да видите дека има идентичната ознака на втората и сликата на гласачкото ливче се зачувани горе лево.

Значи, овој овде е скен 5162. Тоа е скен број три, серија број 235, број на слика 19 и што одговара на 234 слика 59.


Значи, истото гласачко ливче се брои двапати на сликите и се брои во ревизијата. Како е можно, не знам.


КАРЛСОН: “Како е можно? Не знам”. Секој Американец треба да сака да знае бидејќи одговорот доаѓа до срцето на интегритетот на нашите избори, инаку познат како наша демократија. Тука не зборуваме за неколку гласачки ливчиња. Зборуваме за многу гласачки ливчиња, барем стотици вклучени гласачки ливчиња, доволно потенцијално за да влијаат на исходот на изборите.


Еве уште еден пример.


КРОС: Еве уште еден пример, број 234, слика број два и 235, слика број 61, републиканец, републиканец, републиканец, републиканец сè до точката каде што ова мало место Фани Вилис се поклопува со овој овде.


Значи, без сомнение дека тоа гласачко ливче се пребројуваше двапати.


КАРЛСОН: Па, кое е објаснувањето за ова? Па, ако го прашате округот Фултон, овие несовпаѓања, оние што штотуку ги видовте на екранот беа изолирани инциденти, само неколку лоши погрешни ливчиња. Се случува цело време.


Округот тврди дека било какви грешки биле забележани во претходните пребројувања. Проблемот е во тоа што ниту едно од тие тврдења не е точно. Снимките за надзор, се чини дека покажуваат голем број ливчиња кои се скенираат повеќе пати.


Обрнете внимание на лентата што ви ја покажуваме на жената облечена во жолто на бирото. Таа ставаливчиња во машина за скенирање, ги отстранува ливчињата и потоа ги става истите ливчиња. Ова се случува повеќе пати.


Прашањето е, колку пати биле преброени тие гласачки ливчиња? Дали секој глас беше преброен повеќе од еднаш? Округот Фултон нема да одговори на тоа прашање.


Сега, еден начин да се знае одговорот ќе биде да се провери она што се нарекува ревизорски листови. Очигледно со месеци по претседателските избори, округот Фултон не успеа да обезбеди повеќе од сто илјади од тие листи со вкупно 50.000 од нив гласови преку пошта.


Извор: Фокс Њуз

29060043_2016680208590936_36926234558838