Пратеничката МОРАЧАНИН: Струјата не треба да биде евтина, таа треба да биде скапа, треба да штедиме!


Маја Морачанин, претседателката на ДОМ, коалициониот партнер на СДСМ, од собраниската говорница истакна дека струјата не треба да биде евтина, односно граѓаните треба да плаќаат поскапа електрична енергија.


-Мојот став е сосема поразличен. Јас сметам дека електричната енергија не требада биде евтина, затоа што ако струјата е евтина, тоа доведува до поголема потрошувачка, а ние треба да ја штедиме електричната енергија, рече таа.


извор: курир

29060043_2016680208590936_36926234558838