ВИДЕО I Словенец со моторна пила пробува да влезе во Парламентот

Во вторникот еден човек се обидел да влезе во зградата на словенечкиот парламент со моторна пила извикувајќи „Доста ми е од карантинот“, но припадниците на безбедносната служба го запреле на главниот влез. Никој не е повреден во инцидентот, ниту настанот влијаеше врз работата на Парламентот, кој беше во процес на дискутирање за разрешување на претседателот Игор Зорчич, објави СТА.

Полицијата потврди дека биле повикани поради овој случај околу 19 часот и дека бунтовникот бил уапсен.извор: лидер


29060043_2016680208590936_36926234558838