Најопасниот вахабист на Балканот излегува од затвор


Загрижувачки вести доаѓаат од Босна и Херцеговина. Најпознатиот вахабист на Балканот, Хусеин Билал Боснич најпознатиот вахабист излегува од затвор по седум годни. Тој е голема опасност за регионот.

Боснич со почетокот на војната во БИХ се придружува на единцата Ел Муџахид во армијата во која се бореа платеници и муџахедини. Таа единица е позмата по сечењето на глави. Во 2015 година Хусеин заминува во Сирија и Ирак и се бори за Исламската држава.


29060043_2016680208590936_36926234558838