Млада жена од Македонија хоспитализирана откако се вакцинирала со АстраЗенека во Србија

Жена на возраст од 28 години од Македонија е хоспитализирана, откако се вакцинирала со вакцината АстраЗенека во Србија.


Ова денеска го истакна министерот за здравство, Венко Филипче, додавајќи дека немало претходни заболувања кај жената, а проблемите се појавиле после шест до седум дена од нејзиното вакцинирање.извор: фокус

29060043_2016680208590936_36926234558838