ФОКУС: Фирми на струмички бизнисмен направиле рекорден раст во кризна година!


На листата со најголеми компании се наоѓаат многу странски и домашни компании, а некои од нив имаат релации со политичари и функционери.


Проверките што ги изврши „Фокус“ покажуваат дека најголем раст во однос на претходната година бележат текстилни фирми поврзани со струмичкиот бизнисмен Ристо Крмзов, иако тие истовремено имаат и долгови.


Притоа, успешно работат и друштва без вработени или со мал број работници, како што е нафтената компанија „Тритерол“, која патем добила бројни тендери.


Пишува Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК
29060043_2016680208590936_36926234558838