11 милиони евра од продажбата на Градска куќа ашш?


Петре Шилегов ја продаде Градската Куќа за 12 милиони евра.


Каде ги потрошил парите од продажбата докажува фактот што сега на 3 месеци пред крај на својот мандат прави измена на програма за развој со која бара поддршка од Советот на Град Скопје да му аминуваат новата зграда да ја купува на рати.

И тоа, градоначалникот Шилегов да плати 1,5 милиони евра сега, на 3 месеци пред крај на својот мандат.


Значи 11 милиони евра ашш…


Да напоменеме дека Шилегов ја продаде Градска Куќа „испод цена“ за 12 милиони, а зградата што ја намерачил скопјани ќе ги чини не 12 туку 15 милиони евра.

Домакински нели?


Шилегов една крајно лицемерна приказна, пишува на Фејсбук, советникот во Град Скопје и портпарол на ГРОМ, Александар Трајановски.


29060043_2016680208590936_36926234558838