Бензините поскапуваат, дизелот останува иста

Регулаторната Комисија за Енергетика денеска ги објави новите цени на горивата, кои ќе почнат да важат од вечерва на полноќ.

Малопродажните цени на Еуросупер-95 и Еуросупер-98 се зголемуваат за 0.50 денари по литар. Еден литар 95-октански бензин ќе чини 71.50 денари, додека еден литар 98-октански бензин ќе чини 73.50 денари. Цената на Еуродизел не се менува, односно еден литар дизел и понатаму ќе чини 63.00 денари.


извор: фокус

29060043_2016680208590936_36926234558838