ВМРО-ДПМНЕ и ЛЕВИЦА поднесоа интерпелација за Џафери


Опозициските партии ВМРО-ДПМНЕ и Левица поднесуваат интерпелација за претседателот на Собранието, Талат Џафери.


Причината за таквото нешто е тоа што Џафери говореше на албански јазик пред Комитетот на министри на Европскиот парламент (ЕП) во Брисел.


Исто така, интерпелацијата е и за кршење на ковид-протоколите на седницата кога двајца пратеници од мнозинството дојдоа во скафандри за да гласаат за економските мерки, а притоа беа позитивни на ковид-19.


извор: фокус

29060043_2016680208590936_36926234558838