Шахпаска: Има благ пораст на заразени деца во градинките

Има благ пораст на нови позитивни случаи на деца во градинките, но состојбата е под контрола, изјави денеска министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска.


-Од 13.600 деца присутни во градинките, до минатата недела само 19 деца биле позитивни, изјави министерката, додавајќи дека од утре ќе го имаат збирниот извештај за податоците.извор: fokus.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838