Четири дечиња од Скопје си отвориле Мини-Маркет на отворено, продаваат цреши и вода


Четири дечиња од Скопје си отвориле Мини Маркет на отворено, под името ,,Веселата Дружина“.


Малите дечиња лоцирани на шеталистето во Ѓорче Петров имаат своја тезга и на минувачи и рекреативците им продаваат грицки, црешни, вишни, слатки, вода и сокови и со тоа си вадат некој денар за да може да си дозволат да си купат по еден сладолед, а некогаш кога ќе продадат повеќе работи си купуваат и хамургер. Тиe за Зевзекманија откриваат дека во празни шишиња полнат вода чешмовача, или пак сок за да им останат повеќе пари.

Толку мали а знаат и да се ценкаат.


извор: шило магазин

29060043_2016680208590936_36926234558838