ЛОЗАНОВСКА: Мора да има одговорност за хаосот во Битола


Реакциите на битолчани не запираат за честите и долги дефекти на водоводната мрежа во Битола каде граѓаните се оставени на милост и немилост без вода во овие тропски денови, а ЈП Водовод и локалната власт во Битола неодговорно и несовесно се однесуваат. Денес без вода останаа жителите на Ушици во Битола каде нашата редакција ја пренесе реакцијата на нашите читатели, но за ова реагираше и пратеничката на ВМРО ДПМНЕ од Битола, Олга Лозановска која нагласи дека за ова треба да се донесе закон во кој ќе се понесе лична одговорност од страна на градоначалникот кој неодговорно ја загрозува безбедноста на граѓаните, во продолжение може да ја погледнете реакцијата:


29060043_2016680208590936_36926234558838