(ВИДЕО) Се бара затворање на Зоолошката градина во Битола


Видео кое според коментарите е од битолската Зоолошка градина, стана вирално на социјалните мрежи


Марио Конески на својот ФБ профил сподели видео како на свој ризик ја разладува мечката во битолската Зоолошка градина.


– За гревота се животните во золошката! Сам на свој ризик го правам ова бидеќи несмееме ништо да му даваме… – пишува во описот на видеото тој.


Видеото предизвика лавина реакции од граѓаните, кои во коментари ја повикуваат ЕАЗА (Европската асоцијација за зоолошки градини и аквариуми) да реагира и да изврши инспекција, со цел да се провери дали и како се грижат надлежните за животните во Зоолошката градина. Исто на интернет има онлај анкета каде граѓаните гласаат за затворање на битолската зоолошка градина, АНКЕТАТА МОЖЕ ДА ЈА ПОГЛЕДНЕТЕ ТУКА.


извор: инфомакс


29060043_2016680208590936_36926234558838