БУГАРИЈА СЕ СМЕЕ: Карикатура на ЗАЕВ како „зајак со морков и стап“ во бугарски весник


Насловната страница на бугарскиот весник „Сега“ денеска ја краси карикатура на македонскиот премиер Зоран Заев, посветена на вчерашниот состанок на лидерите на земјите-членки на ЕУ, на кој Македонија уште еднаш се соочи со бугарското вето. Според весникот, некој очигледно не се снаоѓа со политиката на „морков и стап“. Заев е преставен како зајак со големи уши, кој излегува од шешир на масата на ЕУ.


извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838