ФОКУС: Дали Заев ќе ги замени Владата и СДСМ со претседателската вила?


Веднаш откако стана неприкосновен владетел со СДСМ по првите внатрепартиски избори, Зоран Заев ги реафирмираше старите заложби владеењето на премиерот да се ограничи на два мандатa, најавувајќи дека за 3 години ќе се пресели од политиката кон семејниот бизнис.


Но, според информации на „Фокус“ од добро упатени извори, сосема е реална опцијата Заев на следните двојни избори во 2024 година да остане лидер на СДСМ, доколку не биде кандидат за премиер. Исто така, не се исклучува ниту опцијата тој да се кандидира за претседател на државата…


Пишува Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК

Извор: Фокус

29060043_2016680208590936_36926234558838