Бaнaнa дpжaвa: Дивoгpaдбата кaj „Maвpoвка“ е повтopно подигната и пoдгoтвeнa зa отвopaње


Со полициско обезбедување, во септември беше извршено уривањето на дивоградбата кај „Мавровка“.


Четири месеци по уривањето на дивоградбата на местото каде беше кафулето „Фонтана“ во ТЦ Мавровка, повторно „никнаа“ столбови. Но, разликата сега е што тие не се армирано-бетонски, туку наликуваат на метални профили.


По театарското шоу, дивоградбата кај Мавровка е повторно подигната и подготвена за отворање, коментира на Фејсбук политичкиот аналитичар Ивор Мицковски, кој потсетува дека во живо беше пренесувано рушењето на објектот кој е готов.


Дивоградбата кај Мавровка е речиси готова. 6 месеци подоцна од доаѓање на старо-новата власт и нивното театарско шоу каде во живо пренесуваа рушење, ете како градбата е повторно подигната и подготвена да отвори, пишува Мицковски.извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838