(ВИДЕО) ДАЛИ СЕ РАСПАДНА ФУДБАЛСКИОТ КЛУБ ПЕЛИСТЕР?


Горан Степановски, советник од редовите на ВМРО ДПМНЕ побара одговор од претстсавниците на локалната власт во Битола за распадот на фудбалскиот клуб Пелистер.


Во моментот има само 3 играчи со важност на договори во ФК ПЕЛИСТЕР.

Дали е точно дека не се исплатени плати и премии за април и мај ?


И дали акцонерот освен општина Битола вложува сразмерно за 75% од акциите кои ги поседува ?


29060043_2016680208590936_36926234558838