(Фото+Видео) Aмepикaнcкaтa мopнapицa дeтoниpaшe бoмбa вo oкeaн – eкcплoзиjaтa пpeдизвикaлa зeмjoтpec


Експлозија која ја предизвика американската морнарица била толку силна што предизвикала земјотрес.


Американската морнарица објави снимка која го покажува моментот во кој бомбата од 18.143 килограми била активирана во близина на брегот на Флорида.


Експлозијата била извршена под вода во рамки на тестирањето на можностите во воени услови, а брод на американската морнарица се наоѓал во близина на местото на експлозијата.


Намерата била да се покаже колку се бродовите издржливи кога ќе се соочат со вакви ситуации.


Експлозијата била толку силна што предизвикала земјотрес со јачина од 3,9 по Рихтер на околу 160 километри од местото на експлозијата.


29060043_2016680208590936_36926234558838