ЈКП “Водовод Битола: 18 часа ги остави без вода жителите на “Прилепска“ во Битола


18 часа се оставени без вода граѓаните на Прилепска во Битола, од кружниот тек на влезот кон градот до детската градинка “Пролет“ во Битола. Граѓаните гневни а ЈКП “Водовод“ Битола 18 часа им се извинува и не кажува кога ќе го санираат дефектот на главната водоводна мрежа F150,


- Ситуацијата е комплексна бидејќи водата која истекува се влева директно во канализационата мрежа. ЈКП “Водовод“ од Битола им се извинуваме на граѓаните поради долгиот прекин во водоснабдувањето, се вели во соопштенито на ЈКП “Водовод“ од Битола.29060043_2016680208590936_36926234558838