ДУИ го намириса загадувањето или 9-те милијарди евра од зелениот фонд на ЕУ?! - ФОКУС


Додека сите очекуваа дека големото изненадување на ДУИ ќе биде проткаено со етничка нота, оттаму шокираа дека завршиле со овие прашања, и отсега се посветуваат на животната средина.


Иако веќе 13 години во раце го имаат Министерството за животна средина, уверуваат дека дури сега добиле еколошко освестување.


Но, вистинското прашање е дали навистина го намирисале загадувањето или, пак, дебелите зелени европски фондови кои се спремаат за Западен Балкан?


Пишува Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК
29060043_2016680208590936_36926234558838