ВИДЕО I Продолжи прогонот и притисокот врз ОТЕЦ СТЕВАН од страна на одредени медиуми


Притисокот и гонењето на Отец Стеван се зголемува што преку граѓанските судови со судски постапки, и дел со нарачани текстови во одредени медиуми кои наликуваат на удбашки извештаи полни со клевети и етикетирање, во кој се цитира наводен „граѓанин“ или „ѓраѓани“, од истите медиуми се бара Отецот да се осуди затоа што направил грев а гревот е тоа што служел литургија за празникот Богојавление - Водици.


Но ова не е изолиран случај нашата редакција и преходно пишуваше за закани и притисоци до одредени Владици и Отци во МПЦ, последно на една национална телевизија се обрати и Владиката Петар кој изнесе шокантни сведоштва за лични смртни закани до него и закани со протерување од страна на одредени влијателни луѓе во државата.

Но што е вистинската причина за отворениот удар на одредени медиуми врз неколку селектирани Владици и одредени Отци во МПЦ и од кој центар доаѓаат нарачаните напади, нашата редакција во продолжение за се ова повеќе ќе пишува.


А граѓаните и огромниот број православни верници даваат голема поддршка за Отец Стеван да истрае, и православните верници биле и ќе бидат прогонувани а тоа е патоказ дека сме на вистинската страна, во продолжение може да ги погледнете реакциите на граѓаните:


29060043_2016680208590936_36926234558838