НА ОВИЕ МЕСТА СЕ УШТЕ ВРНЕ БЕЗ ПРЕСТАН – еве каква е состојбата низ градовите во земјава


Македонија утрово се разбуди под снег.


Снегот е речиси присутен во сите градови низ земјава, а најмногу на повисоките места.


Утрово снег се уште врне во Маврово, Попова Шапка, Крушево, Пониква како и на Пелистер.


УХМР најавува и постудено време и минусни температури, што значи дека снегот нема да се стопи во наредните денови.

Пелистер

Попова Шапка

Маврово

29060043_2016680208590936_36926234558838