КОЈ ДАДЕ ДОЗВОЛА ЗА РУШЕЊЕ НА СТАРАТА ЧАРШИЈА ВО БИТОЛА? (ФОТО)


Револтирани граѓаните од секојдневниот хаос во Битола кој наликува како „бомба“ да има паднато врз градот, после ископаните улици и тротоари овие денови се руши и во „старата битолска чаршија“. Граѓаните затечени се прашуваат како тоа и кој дозволи да се руши во старата чаршија!?


Исто и пратеничката на ВМРО ДПМНЕ од Битола, Олга Лозановска реагираше на рушењето во старата битолска чаршија:

Во Битола подолго време владее анархија не се почитуваат законите и градот е ставен на маргините. Дали според закон е почнато и обезбедено градилиштето??? Во продолжение погледнете согласно законот како треба да биде постапено:29060043_2016680208590936_36926234558838