Аријанит Џафери: Промовирањето на ДУИ за зелена партија е како да ставите педофил за директор на...


Екологистот Аријанит Џафери од Тетово смета дека Македонија ќе стане зелена кога ДУИ ќе ги изгуби изборите Според нив промовирањето на ДУИ како зелена партија е исто како „некој педофил да ставите за директор на детска градинка“.

Со оглед на тоа што ДУИ се долги години во сите можни раководни функции поврзани со екологија од 2008-ма. Тие ем издаваа дозволи ем требаше да ги контролираат оние на кои им издале, односно имаа концентрација на моќ во областа на животната средина. Целиот текст на Телма

29060043_2016680208590936_36926234558838