НАВИСТИНА СМЕ „НАПРЕДНИ“: Локомотива стара 4 децении прегреала и сега нема воз од Скопје до Кичево


Поради прегревање на локомотивата од возот кој е во употреба повеќе од четири деценции, моторниот воз цела седмица не сообраќа на релација Скопје – Кичево.


Патници сведочеле дека пред две седмици на нагорнина локомотивата се прегреала и застанала. Од тогаш не функционира. А и како би функционирала кога е стара со децении.


Тие кои често патуваат на оваа релација потврдуваат дека им рекле оти топлото време и нагорнината на пругата се причина за прегревање на локомотивата.


gif

извор: фактор

29060043_2016680208590936_36926234558838