ВИДЕО I Попиcoт одлoжeн зa ceптeмвpи – Лoкaлните избopи одлeжни зa втopaта пoлoвинa нa октомвpи


Пописот кој требаше да се случи оваа пролет е одложен за септември годинав помеѓу 5 и 30 септември.


Поради пописот Мицкоски најави и одложување на локалните избори од наместо во првата во втората половина на октомври месец.


Лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски посочи дека се договорени и гласачките фингерпринт терминали.


Тој потенцираше дека не се разговарало за Влада за национален спас, но повтори дека кога се говори на оваа тема се работи за предлог на ВМРО-ДПМНЕ.


извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838