Апел за донирање и возобновување на Св. НИКОЛА, на Градиштанска планина с. ВЕТЕРСКО


Браќа и сестри православни христијани, во име на иницијативниот одбор а со благослов на Митрополитот Повардарски Агатангел ви го упатуваме овој апел за донирање и возобновување на црквата Св. Никола која се наоѓа во с. Ветерско на подножјето на Градиштанска планина на 16 километри од Велес. Браќа и сестри да сториме добро дело како што правел и Св.Никола заедно да го возобновиме овој свет храм да биде повторно место во кое секој добронамерник ќе запали свеќа и ќе се помоли на бога. Со почит и благодарност, од иницијативниот одбор за обновување на црквата Св. Никола с. Ветерско г-дин И. Костовски.29060043_2016680208590936_36926234558838