ОСМАНИ: Со Бугарија можеме да најдеме решение за „краткото име“ на државата

Со Бугарија можеме да најдеме решение околу употребата на краткото име на државата како и околу барањата на Софија да дадеме дополнителни гаранции од нашата страна коишто ќе создадат предвидливост околу имплементација на договорот, открива шефот на дипломатија во интервју со Трилинг.


Министерот за надворешни работи е дециден дека за идентитетските прашања не се разговара со Бугарија, додавајќи дека нема да се дозволи да се оспоруваат националните атрибути.извор: фокус

29060043_2016680208590936_36926234558838