Натпреварот Македонија – Словенија на Градскиот стадион ќе се игра со публика


Во знак на поддршка на македонската фудбалска репрезентација, која првпат се пласираше на една Европското првенство, Владата на 73-та редовна седница, одржана преку видеоконференциска врска, донесе Одлука за исклучок од постоечката забрана за одржување на спортски натпревари. Како што информира владината Прес-служба, согласно оваа Одлука, подготвителниот натпревар на нашата фудбалската репрезентација со Словенија, кој треба да се одржи на 1 јуни на Градскиот стадион во Скопје ќе се одигра во присуство на 30 проценти исполнетост со публика од капацитетот на трибините. – За дополнителни олеснувања за другите натпревари ќе се разговара на следната седница на Влада, се додава во соопштението.

29060043_2016680208590936_36926234558838