ОТЕЦ СТЕВАН: Ние го дадовме божјото на Бога, ако не повика царот и на царот ќе му го дадеме царевото


Отец Стеван се обрати на граѓаните кои маршираа од Офицерскиот дом до апелациониот суд во Битола во знак на протест за осудените православни верници од Св. Недела:

- Ние и тогаш им кажавме на инспекторите кој дојдоа, НИЕ ГО ДАДОВМЕ БОЖЈОТО НА БОГА А АКО НЕ ПОВИКА ЦАРОТ И НА ЦАРОТ ЌЕ МУ ГО ДАДЕМЕ ЦАРЕВОТО, НЕКА СЕ НАСИТАТ!
- НЕ БАРАМЕ МИЛОСТ, БАРАМЕ ПОЧИТ НА НАШИТЕ ПРАВА КОЈ СО УСТАВ НИ СЕ ЗАГАРАНТИРАНИ АКО И ПОКРАЈ ТОА ОДАТ ТОГАШ ОВА НЕЕ ЗГРАДА НА ПРАВДА ОВА Е ЗГРАДА НА НЕПРАВДА КОЈА НИЕ ЈА ПЛАЌАМЕ!

29060043_2016680208590936_36926234558838