Масовен протест во Битола против кривичните казни за православните верници од Св. Недела (ФОТО)


Мирен и достоинствен протест се одржа во знак на револт од кривичните пресуди за Отец Стеван и православните верници од Св. Недела во Битола. Протестот започна пред Офицерскиот дом во Битола, а потоа се одржа марш преку Широк Сокак, до апелациониот суд во Битола. На протестот дадоа поддршка многу граѓани кој побараа правда и ослободителни пресуди, во продолжение може да погледнете повеќе фотографии од протестот:29060043_2016680208590936_36926234558838