Сpeднoшкoлcки глac ce пpиклyчyвaaт нa дeнeшниoт пpoтecт – „Дeнecкa пoвтopнo ќe викнeмe, Милa oди cи“


Родителите од Иницијативата „Учебници и настава мора да има“ денеска излегуваат на протести. Според најавите, протести се закажани во сите градови во 18 часот пред општинските згради. Истовремено и учениците од „Средношколски глас“ ќе се приклучат на протестите.


Во продолжение нивната објавата на Фејсбук:


Денес повторно ќе застанеме заедно со нашите родители низ поголемите градови во Македонија да го сопреме ова лудило!

Денес повторно ќе викнеме “Мила, оди си!”. Повторно ќе кажеме стоп за квази реформите во образованието! Сакаме настава со физичко присуство и сакаме печатени учебници! Мила, оди си и спаси не од уништување на македонското образование! #МилаОдиСи #народ #СТОПЗаКвазиРеформи


Статусот на Фејсбук може да го погледнете ТУКА.

29060043_2016680208590936_36926234558838