Пpeтceдaтeлкaта нa Coјузот на cтопaнcки комopи Данела Арсовска: Филипче – MРШ!


Претседателката на Сојузот на стопански комори, Данела Арсовска, објави статус на Фејсбук во кој пишува дека министерот за здравство Венко Филипче е најнеспособниот министер кој земјава го имала или ќе го има во иднина.


Во 30 години независна Македонија, толку неспособен министер како Филипче ни имало ни ќе има. Умираат луѓе на секој чекор, се борат за живот, бараат спас каде ќе стигнат, одат по други држави да се вакцинираат изложувајќи се на опасност од зараза, економијата поради неговата неспособност по цела година да воспостави контрола е на раб на пропаст, а тој се слика без срам со една кутија вакцини кои требаше да пристигнат минатата година.

Уште сите амбасадори ги собрал, да се сликаат за големиов успех. Мрш – напиша Аросвска.

29060043_2016680208590936_36926234558838