(ВИДЕО+ФОТО) Продолжи прогонот врз православните верници во Македонија


После срамните кривичните пријави во Охрид и Битола на православни верници прогонот продолжи и врз Владиката Петар кој сам во емисија на една нацијонална телевизија изјави дека лично секојдневно му се закануваат со протерување и собраќајни несреќи, во продолжение погледнете ги кривичните пресуди и обвиненијата врз верниците од Св. Недела во Битола и видеото за прогонот врз Владиката Петар, кој гостуваше во Алфа ТВ.


Скандалозната кривична пресуда е за Богојавление во црквата Св. Недела и отец Стеван кој чиноначалствуваше со службата заедно со намесници од црквата “Св. Недела“ во Битола, кој прво ја освети водата во крстилницата во дворот на Црквата, а потоа во него скокнаа десетина верници. Претходно се одржа свечена богојавленска литургија внатре во црквата, со осветувањето на водите завршија некрстените денови кои започнаа со христовото раѓање на Божик. И ОВА Е КРИВИЧНОТО ДЕЛО ОД СТРАНА НА ОТЕЦОТ И ВЕРНИЦИТЕ, ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ПРЕСУДАТА:


29060043_2016680208590936_36926234558838