МИРЕН ПРОТЕСТ ВО БИТОЛА: Против казнувањето на верниците од Св. НЕДЕЛА


МИРЕН СЕНАРОДЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ КАЗНУВАЊЕТО НА ВЕРНИЦИТЕ ОД СВ.НЕДЕЛА КОИ УЧЕСТВУВАА ВО СКОКАЊЕТО ПО ЧЕСНИОТ КРСТ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ (ВОДИЦИ 2021 !!!


ПРОТЕСТ ВО СРЕДА ОД 18:00 ЧАСОТ ПРЕД ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ, СО ДВИЖЕЊЕ НИЗ ШИРОК СОКАК ЗАВРШУВА ПРЕД ОСНОВНИОТ СУД ВО БИТОЛА КАДЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ГОВОР ВО ЗНАК НА ПОДДРШКА НА ОСУДЕНИТЕ ВЕРНИЦИ И ОТЕЦОТ СТЕФАН ВО НИВНАТА ИСПРАВНОСТ И ПРАВИЧНОСТ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ВЕКОВНАТА ПРАВОСЛАВНА ТРАДИЦИЈА ЗА ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК БОГОЈАВЛЕНИЕ (ВОДИЦИ 2021) ЦРКОВЕН ХРАМ СВ.НЕДЕЛА БИТОЛА!


ХРИСТОС ВОСКРЕСНА, НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА - ХРИСТОС ПОМЕЃУ НАС


29060043_2016680208590936_36926234558838