ЦЕНИТЕ ВРТОГЛАВО РАСТАТ – Покрај струјата и становите, дополнително ќе растат и цените во маркетите

Граѓаните се жалат дека секое одење во маркет се соочуваат со нови повисоки цени на прехрамбените произоди. Поскапени се јајцата, млечните производи, шеќерот, овошјето, зеленчукот, а најмногу од се е поскапено маслото за јадење. Цената на струјата е покачена.

Покачена е и цената на становите во државате. Тоа особено е изразено во главниот град. Стопанствениците немаат убави вести. И за иднина најавуваат дека цените ќе се зголемуваат, особено во градежништвото.

Најавено е и можно зголемување на цената на електричната енергија. Платите на граѓаните се исти или пак намалени, а трошоците за живот видно зголемени, што директно ќе влијае врз квалитетот на животот, па дури и може да додведе до зголемување на стапката на сиромаштија. На удар ќе бидат семејствата кои имаат минимални примања.


извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838