Голема акција на Банката за храна во Битола: Караванот стоиме заедно доаѓа на 28 мај


Почитувани пријатели, мораме да ја најавиме големата акција која што ни претстои после првата половина на мај 2021. Имено, се работи за можеби најголемата акција која ја има испланирано и реализирано една граѓанска организација, а се однесува на поделба на 1620 прехранбени пакети, ( над 32.000 кг храна за над 5000 лица ) 6480 маски и 1620 хигиенски средства за 1620 фамилии во 20 општини во Македонија. Помошта е обезбедена во рамки на нашиот ВСС Ефект проект поддржан од Европската Унија.

Тое е можеби една од поголемите акции во помош со храна и заштитни средства од страна на Европската Унија во нашата држава и тоа токму преку Банката за храна МК.


Помеѓу 10 и 15 мај ќе се пакуваат 1620-те пакети, и акцијата може да почне знаејќи дека за 15тина денови ќе посетиме 20 општини и ќе израдуваме барем малку, 1620 семејства.


Заедно против гладот и фрлањето храна!


29060043_2016680208590936_36926234558838