Видeo I Cкaндалозно – И мpтвитe мoжaт дa ce попишaт вo стpaнcтвo: Гpaѓаните попишyвaaт пoчинaти

Љупчо Палевски на социјалните мрежи сподели уште едно скандалозно видео од онлајн пописот на дијаспората.


Овој пат се гледа како еден млад Македонецот ја попишува својата баба која за жал е почината веќе 15 години. Според видеото не станува збор за изолиран случај па така починатите можат лесно да бидат попишани како жители во дијаспората.


На видеото се говори дека не само манипулација со починатите туку и живите можат да се попишат по два пати, еднаш дома, еднаш во дијаспората.

Видеото можете да го погледнете и на следниот линк.извор: infomax.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838