Телефонскиот број за пријавувaње во Фондот за здравство е НЕПОСТОЕЧКИ


Фондот за здравствено осигурување ги повикува граѓаните да пријават проблем, но бројот кој го нудат за контакт е непостоечки.


Граѓаните се жалат дека не можат да стапат во контакт на ниту еден начин со Фондот за здравство.


Фондот за здравствено осигурување на веб страницата има промотивен банер на кој повикува граѓаните да се информираат за нивното здравствено осигурување, но бројот кој е напишан е непостоечки, информира ТВ21.


Од Фондот за здравствено осигурување велат дека проблемот ќе се реши за две недели. Додаваат на бројот 0800 33 222 може да се звони само од фиксен, не и од мобилен телефон. За неколку дена ќе бидат објавени два броја кои ќе бидат функционални за граѓаните во секое време, велат од Фондот за ТВ21.


Целиот текст овде.

29060043_2016680208590936_36926234558838