Големи пpoблеми во македонското земјоделие


Недомаќинското трошење на буџетот создава големи проблеми во земјоделието. Многу земјоделци кои инвестирале во опрема (како во општина Новаци) цела година не можат да си ги добијат средствата што им следуваат, а особено им се потребни за покривање на сезонските расходи за работа.


Очекувам пратеничкото прашање за неисплатената финансиска поддршка на Илче од Новаци барем делумно да помогне да се обрне внимание кон оваа проблематика, пишува на Фејсбук пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошевски.


29060043_2016680208590936_36926234558838