СКАНДАЛОЗНА КРИВИЧНА ПРЕСУДА: Отец Стеван и верниците од Св. Недела казнети за БОГОЈАВЛЕНИЕ


Скандалозна кривична пресуда за Богојавление во црквата Св. Недела за отец Стеван кој чиноначалствуваше со службата заедно со намесници од црквата “Св. Недела“ во Битола, кој прво ја освети водата во крстилницата во дворот на Црквата, а потоа во него скокнаа десетина верници. Претходно се одржа свечена богојавленска литургија внатре во црквата, со осветувањето на водите завршија некрстените денови кои започнаа со христовото раѓање на Божик. И ОВА Е КРИВИЧНОТО ДЕЛО ОД СТРАНА НА ОТЕЦОТ И ВЕРНИЦИТЕ, ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ПРЕСУДАТА:


29060043_2016680208590936_36926234558838