Познатиот македонски бодибилдер се вакцинираше во Ниш


Најпознатиот македонски бодибилдер, Тоше Зафиров, објави дека се вакцинирал против Ковид-19 за време на изминатиот викенд во Ниш. Тој е поранешен светски вицешампион и екс-телохранител на поранешниот премиер Никола Груевски.

„Благодарност до Стопанска комора на Македонија која што вчера ми овозмпжи да се вакцинирам од вакцината Астра Зенека . Од примање на вакцината до денес немам никакви ни најмали симптоми .

Морам да укажам на љубезноста на Српскиот народ од сам влез на граница ,полицајци,цариници,при прием од доктори за преглед ,за вакцина и народот на Ниш кој што се однесуваше со нас како да сме им вистински браќа ,навистина една голема хуманост од нивна страна“, објави вчера Зафиров.

Зафиров има автобиографска книфа, а за неговата кариера е снимен и документарен филм.извор: фактор

29060043_2016680208590936_36926234558838