Живее во подpyм со малолетната ќерка – лебот го вади собиpajќи шишиња


Судбината на 41 годишната Силвана Јовановска од кумановски Бабин дол е тажна. Уште како мала родителите ја оставиле…пораснала со нејзините баба и дедо!

Од пред три месеци таа е самохрана мајка, бидејќи сопругот ја напуштил и заминал со друга…..Сега таа сама се грижи за двегодишната ќерка Леонтина. Невработена и без никаква социјална помош!

Преживуваат од собирање шишиња

Приказната за ова сиромашно семејство јавноста ја слушна во февруари во емисијата „Срце на дланка“…. Но истата недоволно допре до ушите на многумина!

Почитувани Народе Силвана Јовановска од последниот апел од страна на ТВ. Алфа и Линкот на Женски Магазин од 08 Април ова Година во кој до јавноста е упатен Апел за помош!

( Од сите досегашни апели собраната вкупна парична помош изнесува 30.000,00 денари + 200,00 Еврa)

СИЛВАНА СО СВОЈАТА ДВЕИПОЛ ГОДИШНА ЧЕРКА ДО ДЕНЕШЕН ДЕН ЖИВЕЕ ВО ПОДРУМ БЕЗ ПРОЗОРЦИ И ПРОВИЗОРНА ВРАТА…НОЧНИОТ СТУДЕН ВЕТЕР ПРОДИРА НИЗ ДУПКИТЕ КОИ СЕ БЕЗ МАЗИЛКА!

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски преку својата советничка Атина Мургашанска која вешто манипулирала со празно ветување која советничка му ветило на мајката да има да ја вработи! Госпоѓа Атина Мургашанска ве молам излегувајте со конкретни писмени докази ( да Силвана Јовановска одбила работа!)

Максиме од куде тумбе три бандере

МОЛАМ ЕДНО ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ НЕ СЕ ГРАДИ СО ЛАГИ И МАНИПУЛАЦИИ!

Г. Максиме НЕ СМЕЕ ЕДНО ДВЕИПОЛ ГОДИШНО ДЕТЕНЦЕ ДА ОСТАНУВА БЕЗ ЗДРАВСТВЕНО И СОЦИЈАЛНА ПОМОШ И СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ И ПОД УСЛОВ ДА МАЈКАТА ОДБИЛА РАБОТА!!!

Г. Максиме ВО ВРЕМЕ НА ОВА ТЕШКА ПАНДЕМИЈА ВИЕ КАКО ТАТКО НА КУДЕ ТУМБЕ ТРИ БАНДЕРЕ….КАКО СИ ДОЗВОЛУВАТЕ ДА ЕДНА МАЈКА СО МАЛКО ДЕТЕНЦЕ ПО УЛИЦИТЕ НА КУМАНОВО БЕРЕ ПРАЗНИ ШИШИЊА ЗА ДА СЕ ПРЕХРАНИ И КУПИ МЛЕКО ЗА ДЕТЕНЦЕТО!?

Г. Максиме ДОКОЛКУ ВИЕ НА МАЈКАТА СТЕ МУ ПОНУДИЛЕ РАБОТА? КАДЕ СЕ ДРВАТА ЗА ОГРЕВ?

КАДЕ Е СТРУЈАТА ЗА ОВА СИРОМАШНО СЕМЕЈСТВО?

Г. Максиме НА СИРОМАШНОТО СЕМЕЈСТВО Јовановска КО СТЕ ЈА ОСТАВИЛЕ ВО МИЛОСТА НА СТУДОВИТЕ?

СО ПРАЗНИ ПРИКАСКИ НЕ СЕ ПОПРАВЕТ ПРОЗОРИТЕ И ВЛЕЗНАТА ВРАТА! Г. Максиме КАДЕ Е ИЗОСТАВИЛА ВАШАТА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ГРИЖА ЕДНО ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ ЗА ДА ЈА ЗАШТИТИТЕ МАЈКАТА СО ДЕТЕНЦЕТО! ПОВЕЧЕ ОД ЈАСНО СЕ ГЛЕДААТ ДУПКИТЕ ПО ЗИДОВИТЕ НЕМААТ НИТУ МАЗИЛКА НИТУ БИЛО КОЈА ДРУГА ПРОВИЗОРНА ИЗОЛАЦИЈА! Г. Максиме ГОЛЕМИ ДУПКИ БЕЗ ПОМОШ НА ЛУПА ДУРИ И ОД ГЕРМАНИЈА ГИ ГЛЕДАМЕ!!!

Г. Максиме ДАЛИ ВИЕ САМИОТ СТЕ СЕ ЗАПРАШАЛЕ ДА НИЗ ТИЕ ДУПКИ ПО ЛЕТНИТЕ ГОРЕШТИНИ МОЖЕ НЕКОЈА ЗМИЈА ДА ВЛЕГУВА ВО СОБАТА КАДЕ ШТО СПИЈЕТ И МУ ГО ЗАГРОЗИ ЖИВОТОТ НА ЕДНО ДЕТЕНЦЕ!? Г. Максиме како татко на градот Куманово ИЗЛЕГУВАЈТЕ И ЈАВНО НИ КАЖУВАЈТЕ КОЈА Е ВАШАТА ГАРАНЦИЈА ДА ДЕНЕС,УТРЕ ИЛИ ДРУГИ ДЕН МАЈКАТА

Силвана Јовановска СО СИГУРНОСТ ВО ГРАДОТ ИМА ДА ИЗНАБЕРЕ ДОВОЛНО ПРАЗНИ ШИШИЊА ЗА ДА СИ КУПИ ХЛЕБ И МЛЕКО ЗА МАЈКАТА???

ДЕНЕШНИОТ РОДЕНДЕН НА МОЈОТ СИН МИ СЕ ОМИЛИ КОМЛЕТНИОТ ДЕТСКИ РУЧЕК И ТОРТА МУ ГО ПОДАРУВАМЕ НА

ОВА СИРОМАШНО СЕМЕЈСТВО МОЛАМ МАЈКАМИ МЕ РОДИ ТОА ШТО СУМ ДЕНЕС!

ГИ МОЛАМ НОВИНАРИТЕ И ПОШИРОКАТА МАКЕДОНСКА ЈАВНОСТ….МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЕВРОПА И ДИЈАСПОРАТА ДА СЕ ВКЛУЧЕТ ВО ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА!

ЗА КОЈА АКЦИЈА ЛИЧНО ЈАС ИМА ДА СЕ ПОГРИЖУВАМ И ГИ ПРЕЗЕМАМ ОБВРСКИТЕ ПРЕКУ ФИРМА ДА СЕ ОСПОСОБИ ДОМОТ НА СИРОМАШНОТО СЕМЕЈСТВО!!!

НАРОДОТ МОЖЕ СЛОБОДНО ДА ДОНИРА НА ЖИРО СМЕТКА :

SPARKASSE KUMANOVO – ДИНАРСКА СМЕТКА

СИЛВАНА ЈОВАНОВСКА

ЖИРО СМЕТКА БР.: 250-00700 11899-00

БРОЈ НА ИДЕНТИФИКАЦИЈА: 2609980499504

Стартува апликација во gofundme

Kој сака по своите можности може и на линкот gofundme

ДА ПОДАРУВА ПАРИЧНА ПОМОШ!

https://www.gofundme.com/f/w5k3u?utm_medium=email&utm_source=product&utm_campaign=p_email%2B2300-co-team-welcome&fbclid=IwAR0vYkn7lxe_cXVEAI7WG1eeBzN-TIFq1cbCtdLORhrSFW5PWMMwuLFPRCw

ПИЈАТЕЛИ СРАМОТ МОЖЕ СЛОБОДНО ДА СЕ СПОДЕЛИ


29060043_2016680208590936_36926234558838