Се копа новиот асвалт кај Еврејските гробишта во Битола граѓаните револтирани (ФОТО)


Толку од новиот асфалт. Илинденска кај Еврејските гробишта повторно ископана. Тамошните жители со доза на иронија велат:

- Повторно не вратија на земјениот пат, секако си бевме на него навикнати, дури малку и чудно ни беше со асфалтот.
- За проблемите да бидат уште поголеми, свој допринос даде и скинатата цефка која ја поплави целата улица и направи тотален хаос. Наташа Петровска најави градежна експанзија и ние ја поздравуваме иницијативата, но ова веќе не личи на ништо, само се раскопуваат улиците, а реализацијата се развлекува со месеци, а доказ за тоа е токму Илинденска.

Исто така треба да се потсетиме и на 400 метарската делница од улицата Св. Климент Охридски која се асфалтираше 9 месеци, делница за која беше поднесена иницијатива до асоцијацијата за Гинисови рекорди.

- Неспособноста на дело. За среќа Битолчани за брзо ќе имаат можност да ја испратат Наташа Петровска и СДСМ на местото каде што припаѓаат, на политичкото буниште.

29060043_2016680208590936_36926234558838