ИЛИНДЕНСКА: Улица во Битола од „среден век“ (ФОТО)


Покрај културното и историското наследство како Римскиот пат и Хераклеја во Битола може да се погледнат и средновековните улици раскопани и руинирани една од нив е Илинденска за кој локалната власт и градоначалничката Наташа Петровска повеќе години немаат слух. Ограничено е движењето на граѓаните до своите домови и голем дел од градот е отсечен па затоа јавно ја прашуваат ДАЛИ ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ ДАДЕ СУБВЕНЦИИ ЗА МАГАРИЊА ОВАА ГОДИНА?


Во продолжение може да ги погледнете фотографиите:


29060043_2016680208590936_36926234558838