ВИДЕОI Палевски: Досега се попишани 200 000 Албанци договорено е да бидат ист број за федерализација


Во денешната епизода на „Тешки муабети“ на Инфомакс, Љупчо Палевски Аплчо, зборувајќи за пописот, откри дека до денес, се попишани 200 000 Албанци кои живеат надвор од Република Македонија


„До денес Албанците, со бугарската апликација се попишани 200 000 надвор од Република Македонија. Планот, е без разлика што пописот ќе биде сигурно одложен, без разлика на оваа драмолетка од лидерите, договорено е пописот да биде одложен. Албанците, попишани 200 000, без разлика што ќе биде одложен пописот, они ќе стигнат до бројката од 800 000. Стратегијата на ДУИ, на Али Ахмети е следнава, кога ќе ги одземеш Турците, Србите, Власите, останатите да бидат еден Македонец, еден Албанец. Класична федерализација на Република Македонија со која опозицијата не се занимава,“, појаснува Палевски додавајќи дека ќе ни земат сѐ доколку не се свестиме и преземеме нешто.


извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838