10 минути бранел сам: Голман не забележал дека натпреварот е прекинат поради густа магла (ФОТО)

За време на лига турнир во 1937 година, легендарниот голман Сем Бартрам речиси 10 минути бил сам на теренот.


Ова е историска фотографија од 1937 година која носи интересна приказна за легендарниот голман Сем Бартрам и маглата.


За време на лига турнир во 1937 година, легендарниот голман Сем Бартрам речиси 10 минути бил сам на теренот.


Тој не успеал да види дека натпреварот е прекинат поради густата магла.

извор: citaj.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838