10 евра авионски билет до Рим, а ние толку ќе плаќаме за патарина Штип - Скопје

Следниот месец почнува изградбата на двете нови патарини на автопатот Скопје Штип. Едната патарина е во Преод, а другата во Кадрифаково досега од Скопје до Штип се патуваше за 40 денари – сега за 160 денари во еден правец.


На ваквата изјава на Бочварски имаше жестока реакција на јавноста, реагираше и професорката Дарија Арсовска.

-Нека го потсети некој тоа тутулето со патарините дека авионска карта до Рим е (ок, беше со Wizzair, не знам дали ќе биде) 10 евра. Авионска. До Рим. Или дека со една вињета од 9.5 евра може да се вози десет дена кај сака и колку сака во Австрија. 10 дена. Австрија. Тиквари. Лихвари, пишува таа.

29060043_2016680208590936_36926234558838