Во Македонија избори во Јули постира косовскиот Премиер Албин Курти

Институционалната пукнатина се појавува само кога исклучува избори

Денес поминаа два месеци од иницијативата за недоверба. На 25-ти март беше додадена и здравствената криза во политичката криза. Но ние го правиме тоа. Вчера беше првиот ден, од 13-ти март, без да биде заразен со вирусот Корона.


Институционална пукнатина? Не е вистина. Има несогласување, но има и решенија. Во согласност со нашиот устав потребни се нови избори. Тие веќе се одржуваат низ цела Европа. По здравјето на населението и економијата, во прашање е и здравјето на демократијата Во јуни ќе има избори во Исланд, Франција и Србија, а во јули во Северна Македонија, Шпанија и Хрватска Мора да имаме и избори во Косово и локални во Подујево Дури, може во исто време.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum