Борисов: Ние кажавме кои се нашите услови за ЕУ-интеграцијата на Македонија

Ние кажавме кои се нашите услови за Република Македонија да биде примена во Европската унија, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов на министерскиот совет вечерва по Самиот ЕУ-Западен Балкан, пренесува БГНЕС.

Борисов потсетил дека Бугарија прва не поддржа за НАТО, додавајќи:

– Што да им кажеме на крајот, дека сме Македонци? Ние ги сакаме, ги почитуваме и би им дал најбратски совет – да не си поставуваат невозможни услови, рекол Борисов, пренесува БГНЕС.

Најпријателски, посочил Борисов, им кажуваме да се држат до тој пат.



29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum